Sijoittaminen on yhä useammalle kiinnostava asia, ja monet näkevätkin sen oleellisena osana oman taloudellisen tilanteensa parantamista. Erilaisia sijoitusmuotoja onkin useita ja jokaiselle löytyy varmasti se sopivin vaihtoehto. Kunhan ensin on tullut opiskeltua sijoittamisen perusteita, aletaan miettimään erilaisia sijoitusstrategioita ja omia sijoituksia halutaan seurata vaivattomasti ja nopeasti. 

Onkin siis hyvä juttu, että tänä päivänä ei sijoituksia tarvitse seurailla enää pelkästään läppärillä, vaan niiden tilan voi tarkistaa näppärästi myös mobiililaitteilla. Sijoittaminen on siis tehty todella helpoksi ja niiden hallinnointi myös. Kannattaakin vertailla erilaisia kaupankäyntialustoja, jotta löytää niiden joukosta itselleen sopivimman. 

On tärkeää valita sovellus, jota on helppo ja selkeää käyttää. Myös alhaiset kaupankäyntikulut näyttelevät suurta osaa, sillä mitä pienemmät kulut, sitä enemmän jää itselle voittoja. Myös sovelluksen turvallisuus on tärkeää, joten kannattaa valita sovellus, jonka turvatoimet ovat kunnossa. 

Nordnet

Nordnet logo

Nordnetin sovelluksen avulla kaupankäynti sujuu helposti älypuhelimella joko osakesäästötilin tai arvo-osuustilin kautta. Salkun kehityksen seuraaminen reaaliajassa on todella helppoa ja luonnollisesti osakkeiden ostaminen sekä myyminen sujuu kuin tanssi. Näppärä ominaisuus sovelluksessa on myös ilmoitus tilille tulleista osingoista. NordNet mobiilisovellus on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle. Sovellukseen voi kirjautua käyttäjätunnuksella, sormenjälki- sekä kasvotunnistusta käyttäen tai Mobiilivarmenteella.  

Seurantalistojen avulla on mahdollista seurata kiinnostavia osakkeita. Oman salkun kehitystä voi seurata prosentteina tai euroina, kumpi onkaan itselle sopivampi tapa. Salkkua on mahdollista seurata myös eri yleisindekseihin. Sijoittaminen muodostuu kiinnostavaksi, kun tilannettaan voi tarkastella helposti ja usein. Vaikka hetkellisiä notkahduksia tuleekin, pitkäjänteisyys on tärkeää ja oma pää tulee pitää kylmänä. 

Valittavana on ilmainen sovellus tai aktiivisijoittajille maksulliset sovellukset Infront Web Trader sekä Infront Active Trader. Näissä on tarjolla enemmän informaatiota markkinoista ja hieman edistyksellisempiä kaupankäyntiomianaisuuksia. 

eToro

eToro logo

eToron sovellus on saatavilla jopa 140 eri maassa. Sovellusta on mahdollista käyttää vaikkapa osake- ja rahastosijoittamiseen, kryptovaluuttojen ostamiseen ja indeksien seuraamiseen. eToro sovellus on myös erinomainen analyysin tekemiseen, siinä onkin samat ominaisuudet kuin selaimessakin olevassa kaupankäyntialustalla. Hinnan kuvaaja ja omien analyysien tekeminen sekä sijoituskohteista lukeminen onnistuu helposti. 

eToron käyttäminen on yhtä mutkatonta mobiililaitteella ja tietokoneella, sillä kaikki samat tuotteet ja analyysityökalut ovat käytettävissä. Pysyt siis aina ajan tasalla oman salkkusi tapahtumista. Tämä alusta toimii ilman kaupankäyntikuluja, joten sen käyttö on todella edullista. Alustan kuluilla onkin iso merkitys siihen, paljonko tuottoja on mahdollista kotiuttaa. 

eToron sovelluksessa voit seurata myös muiden käyttäjien ja menestyneiden kaupankävijöiden toimintaa ja voitkin noudattaa samoja strategioita kuin hekin. Sovellus on selkeä ja helppokäyttöinen, joten se on hyvä myös aloittelijalle. Sovellus on saatavilla Androidille sekä iPhonelle. 

Coinmotion

Coinmotion logo

Kaupankäynti, eurojen talletus ja omalle tilille siirto sujuu Coinmotion sovelluksella näppärästi. Myös kryptomarkkinoiden kehityksen seuraaminen on vaivatonta. Voit klikata eri kryptovaluuttoja ja saat yksityiskohtaisempaa tietoa kyseisen kryptovaluutan markkinakehityksestä. Kaupankäyntisivulla näet tämän hetken markkinahinnan, toimeksiannon summan sekä kaupankäyntikulut. Yhdellä silmäyksellä näet myös, paljonko tulet saamaan toimeksiannosta. 

Sovelluksella pääset varoihisi käsiksi missä ja milloin tahansa. Lompakossa näet kaikki varasi ja napauttamalla näet enemmän tietoja kyseisen valuutan lompakosta. Kryptovaluutoissa löytyy niin tunnetuimmat Bitcoin ja Ethereum kuin muitakin valuuttoja.

Sovellus on saatavilla Androidille sekä iPhonelle. Sovelluksen avulla lähetät euroja ja kotiutat varoja vaivattomasti. Kaikki tunnetut maksutavat, kuten SEPA siirrot, luottokortti ja pankkikorttimaksut sekä talletukset Paytrailin ja S-Pankin kautta ovat käytettävissä. 

Capital

Capital logo

Capital sovellus tarjoaa saumattoman kaupankäyntikokemuksen. Käyttöliittymä on vaivattoman helppo sekä intuitiivinen. Tarjolla ovat säännölliset, reaaliaikaiset päivitykset sekä hintahälytykset. Analyysityökalut, tekniset indikaattorit sekä edistyneet kaaviot tekevät käytöstä monipuolista.  

Capital salaa ja suojaa tietosi, joten turvallisuudesta ei tarvitse olla huolissaan. Voit siis tehdä kauppaa luottavaisin mielin missä ja milloin tahansa. Suojautumistila ja riskinhallintatyökalut tuovat lisää käyttömukavuutta. AI-pohjainen analyysi tarjoaa intuitiivista mukavuutta käyttäjälleen. 

Sijoittaminen on erinomainen tapa saada tilillä makoilevat rahat töihin. Se onkin usein paras tapa säästää rahaa pitkällä aikavälillä. On siis hyvä, että on erilaisia sovelluksia tämän sujuvoittamiseksi. On siis syytä pitää huoli, että mobiililaitteessa riittää aina virtaa. Parhaat langattomat laturit auttavat siis myös sijoittajaa omalta osaltaan.